BETŰZGETŐ

 

 

Tajti Mária

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÓ

 

Kedves Szülők!

Egy új olvasás előkészítő foglalkozást is tervezek BETŰZGETŐ néven. Ezt a foglalkozássorozatot olyan elsősorban nagycsoportos óvodásoknak ajánlom, akik már érdeklődnek a betűk, az olvasás iránt.
Bár egy óvodásnak nem kell feltétlenül tudnia olvasni, több ilyen korú lurkó érdeklődik a betűk iránt és tanul meg olvasni.
A BETŰZGETŐ foglalkozáson olyan játékokat fogunk játszani, amelyek hatékonyan készítik elő a betűtanulást, összeolvasást, értő olvasást.
A módszer lényege, hogy az erre érett, érdeklődő óvodás korú gyerekek a hozzájuk legközelebb álló betűformával, azaz a nyomtatott nagybetűkkel ismerkednek meg először. Természetesen játékos módon. Kirakjuk a betűket kis pálcikákból, lerajzoljuk egyszerű rövid szavak jelentését, és megpróbáljuk ezeket a betűket le is rajzolni. Betűfelismerő feladatokat, végzünk, analizálunk, szintetizálunk. Ez a Pálcikás olvasástanítási módszer iskolákban is alkalmazható lehetőség, de számos előnye ellenére csak néhány helyen alkalmazzák. Az iskolában ez a Pálcikás előkészítő szakasz kb. 3-4 hónapot vesz igénybe. A Lurkó Kuckó Betűzgető programja egész tanévre szóló rendszeres elfoglaltságot jelent azok számára, akik szeretnék kielégíteni gyermekük olvasási vágyát, szeretnék megszerettetni velük az olvasást, amit véleményem szerint csak úgy lehet, ha a gyermek az első pillanattól kezdve értelmes szavakat olvas és ezzel sikerélményhez jut.

Sokan mondhatják, hogy majd megtanul olvasni az iskolában!
Ez így is van. Azokat az érettebb gyerekeket azonban, akik már óvodás korukban szeretnének olvasni, véleményem szerint hagyni kell, hogy fejlődjenek, és ki tudják elégíteni ez irányú érdeklődésüket.

Felmerülhet a kérdés: Nem fog unatkozni az iskolában?
Véleményem szerint nem fog unatkozni, bár ez tanító néni és módszer függvénye is. Természetes, hogy óvodásként nem cél az elsős tananyag megtanítása, marad még elég tanulnivaló az iskolában is, viszont magabiztosságot szerezhet, ha kielégíjük érdeklődését.

 

Amennyiben érkeklődik a foglalkozás iránt, és a későbbiek során is szeretne e-mailt kapni a tervezett programokról,
új lehetőségekről, vagy az esetleges időpont változásról, regisztráljon!

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat és tájékoztató

REGISZTRÁCIÓ

Ha már regisztrált a www.lurkokucko.hu oldalon,
jelentkezzen e-mailben
A foglalkozást min. 6 fő jelentkezése esetén tudom megtartani.

lurkokucko18@gmail.com

tajtimaria@t-online.hu

Érdeklődés: +3620 3815584

 

Ha a továbbiakban nem kíván értesítéseket kapni az alábbi címen, e-mailben jelezze: lurkokucko@gmail.hu

 

 

 

 

 

 

Vissza a XVIII. kerületi Lurkó Kuckó kezdő oldalára