Lurkó Kuckó főoldal
 

A Lurkó Kuckó címe

Tajti Mária        

 

Tajti Mária
a Lurkó Kuckó vezetője
tanító

Testnevelés szakkollégiumot és informatika műveltségterületet végeztem. Diplomaszerzésem óta a XVIII. kerületben, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában tanítok. Az évek során folyamatosan bővítettem ismereteimet. (7 év hangszeres zenetanulás, szorobán tanfolyam, kézműves és kosárfonó tanfolyamok, továbbképzések...)

Gyermekeim nevelése során a 0-6 éves korosztályról is szereztem tapasztalatokat, sőt meg is kedveltem.
Nyaranta több évtizeden keresztül vettem részt iskolai táborok szervezésében és lebonyolításában.

Régóta dédelgetett vágyam volt, hogy a tanítás mellett a szabadidőmben, és a nyári időszakban is foglalkozhassak két saját gyermekem mellett olyan gyerekekkel akik vágynak a szabadidő értelmes, hasznos eltöltésére. Nyáron pedig tartalmas napközis jellegű táborokban szeretnék tölteni a vakációjukat.

       

Mundi Timea

       


Mundi Tímea

zenei foglalkozásvezető

Tanulmányaimat jelenleg az ELTE-n végzem, ötödéves ének-zene és magyar nyelv és irodalom tanárszakos hallgató vagyok. A foglalkozás keretein belül kiemelten hangsúlyos a magyar népzene és néptánc, kombinált ritmusgyakorlatok és improvizációk, emellett gitáron, hegedűn és dobon kísérem a különböző gyakorlatokat. Elengedhetetlen céljaim közé tartozik az érzelmi nevelés, a zene iránt érdeklődés felkeltése, zenei készségek fejlesztése, emellett az egyéni és csoportos fejlődés is, az önkifejezés és az együttzenélés. Kisgyermekkorban a zenetanulás, zenei nevelés számos pozitív hatást gyakorol a gyermek fejlődésére, mint például memória fejlesztése, koncentrációs képességek fejlesztése.

 

       
Sinha-Végh Mónika        

 

Sinha Végh Mónika
tanító

25 éves tanítói múlttal a hátam mögött a NJE Drámapedagógiai szakvizsgás képzésen tanultam 2 évet. Évtizedes tapasztalataimat rendszereztem itt.
A dráma foglalkozásokkal alapvető célom: egy új szemlélet, kifejezésforma átadása a gyermekeknek.
Elsősorban játékok, játékfűzések, a későbbiekben a nem előadás célú, hanem a spontán átélést és játékot segítő mesefeldolgozások felszabadító örömének megélése.

       

Ugrás a lap elejére

Vissza a XVIII. kerületi Lurkó Kuckó kezdő oldalára