Tajti Mária a Lurkó Kuckó Kreatív Készségfejlesztő Pont vezetője

Tajti Mária vagyok, tanítónő.

Testnevelés szakkollégiumot és informatika műveltségterületet végeztem. Diplomaszerzésem óta a XVIII. kerületben, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában tanítok. Az évek során folyamatosan bővítettem ismereteimet. (7 év hangszeres zenetanulás, szorbán tanfolyam, kézműves és kosárfonó tanfolyamok, továbbképzések...)

Gyermekeim nevelése során, akik most 12 és 13 évesek, a 0-6 éves korosztályról is szereztem tapasztalatokat, sőt meg is kedveltem. Nyaranta pedig már több évtizede veszek részt az iskolánk tanulói számára Balatonakalin szervezett kerületi tábor szervezésében és lebonyolításában.

Régóta dédelgetett vágyam, hogy a tanítás mellett a szabadidőmben, és a nyári időszakban is foglalkozhassak két saját gyermekem mellett olyan gyerekekkel akik vágynak a szabadidő értelmes, hasznos eltöltésére. Nyáron pedig tartalmas napközis jellegű táborokban szeretnék tölteni a vakációjukat.

 

Vargáné Kádas Tímea

Vargáné Kádas Tímea
óvodapedagógus
vagyok.

A gyermekek korai idegen nyelvi nevelésével foglalkozom angol nyelven 2007 óta.
Óvodában dolgozom, angol nyelvi óvónőként. Három gyermekem van. A legkisebb gyermekemmel, aki jelenleg még óvodás születésétől rendszeresen angol nyelven kommunikálok. A foglalkozásokon a folyamatos nyelvi környezet biztosításával célom megteremteni az angol nyelvi közeget, melyben a gyermekek játékosan ismerkedhetnek a nyelvvel. Hiszem és tapasztalataim is ezt mutatják, hogy ez a gyermekek számára öröm és egy jó játék.

A nyelvi képzés mellett nagyon fontosnak tartom a gyerekek zenei fejlesztését. Több hangszeren játszom, és saját gyermekeim zenei képzésére is nagy hangsúlyt fektetek. Ezért szívesen vállaltam a Ritmizáló foglalkozások vezetését.

 

Balázs Orsolya kineziológus

Balázsné Juhász Orsolya

Magamat segítőnek tartom. A One Brain (kineziológia) módszerével dolgozom, ezzel tudom a legtöbbet és a legjobbat adni azoknak, akik hozzám fordulnak.

Témám a tanulás és a stressz. Az foglalkoztat, hogy mikor és miért kérdőjelezzük meg magunkat, bizonytalanodunk el, többnyire már gyerekkorban. Mik azok a tényezők, amelyek leginkább megzavarják a figyelmet a tanulási folyamatban, megváltoztatják a hozzáállást és a hajlandóságot a tanuláshoz. Hogyan hatnak mindezek az eredményekre, de ami még fontosabb, hogyan hatnak mindezek a boldogulásunkra, a mindennapi jóllétünkre. Munkám céljaként a pozitív változások elérését, valamint az önbecsülés és pozitív énkép visszaállítását tartom. Hiszem, hogy a tanulás jó, hogy tanulni jó, és a gyerekeknek vissza tudjuk adni a tanulás örömét és szeretetét.

Programjaimról részletesen a www.facebook.com/tanulasmegoldva oldalon olvashat.

 

Sinha Végh Mónika

Sinha Végh Mónika
tanító

25 éves tanító múlttal a hátam mögött a NJE Drámapedagógiai szakvizsgás képzésén tanultam 2 évet. Évtizedes előzetes tapasztalataimat rendszereztem itt.
A dráma foglalkozásokkal : alapvető célom: egy új szemlélet, kifejezésforma átadása a gyermekeknek.
Elsősorban játékok, játékfűzések, a későbbiekben a nem előadás célú, hanem a spontán átélést és játékot segítő mesefeldolgozások felszabadító örömének megélése
.

 

Péter Lajosné Ildikó néni

Péter Lajosné

A Dohnányi Ernő Zeneiskola harmonika tanáraként mentem nyugdíjba 2013-ban, ahol 1976 óta tanítottam. Évekig a harmonika tanszak vezetője voltam. Zenei előképzőt vezettem, melynek eredményeképp sok gyermek kezdhette meg zenei tanulmányait már 6-7 évesen a Zeneiskola különböző tanszakain. Munkámat 2004-ben Kerületért emlékplakettel ismerték el.

A gyermekek, és a tanítás iránti szeretetem késztet a további foglalkozások (Zenei előkészítő "SZOLMIZÁLÓ") vezetésére.


Vissza a XVIII. kerületi Lurkó Kuckó kezdő oldalára